Novice iz terena

Gozd je v primerjavi z lanskim letom že precej dobro očiščen. Ob poteh boste zasledili veliko hlodovine in podrtih dreves, a poti (vsaj tiste po katerih boste vozili) so dokaj lepo prevozne. Z Gregorjem se trudiva, da bi bile vrisane vse ovire na katere boste naleteli. Kot ovire so vrisane tudi nekatere izrazito velike, stalno prisotne neprehodne luže (pravzaprav mlake), ki so se na nekaterih poteh pojavile tam, kjer so traktorji ob spravilu lesa preveč resno zakopali v teren. V glavnem ne se čudit, če namesto da bi se zaleteli v ležeče drevo padete v vodo. :)

V primerjavi s staro karto boste lahko videli precej drugače kategoriziranih poti, saj se je s čiščenjem gozda precej prejšnjih singlc spremenilo v precej široke in precej dobro prevozne široke poti.

Prav tako bo zdaj (boljalimanj) celotna karta "prevedena" v nov ISMTBO 2010 standard s štirimi kategorijami poti. Enostavno povedano to pomeni, da bo na karti manj pikic in več bolje vidnih kratkih črtic. Karta je precej bolj pregledna in lažja za branje.

Dodatno bo k boljši preglednosti prispevalo tudi novo merilo 1:10 000, ki bo v uporabi tako pri srednjih, kot tudi dolgih progah. V Dobravi in okrog nje je pač preveč detajlov in poti, da bi bilo "staro" merilo 1:15 000 dovolj natančno in lahko za branje.